Cybersikkerhed

CFCS ( Center for cybersikkerhed ) har for ganske nyligt meddelt at risikoen for cyberangreb mod danske virksomheden er MEGET HØJ.

Det hænger sammen med flere ting, men i bund og grund skyldes det at det danske samfund er så gennemdigitaliseret, som det rent faktisk er.

90% af alle succesfulde IT-angreb, hvor det lykkes hackeren at bryde igennem forsvaret, skyldes medarbejdere. I de fleste tilfælde bliver medarbejderen brugt som et uvidende instrument og i få andre tilfælde er der tale om en ondsindet medarbejder, der ønsker at skade virksomheden.

Desuden vil det være anbefalelsesværdigt at få foretaget en test af om nu også virksomhedens datasikkerhed, rent faktisk har den kvalitet, som I går tror til daglig. Dette kan gøres ved at lave en penetrationstest, hvor vi aftaler med en venlig hacker, at han forsøger at bryde gennem virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger ( og jeg har endnu ikke oplevet, at hackerne ikke finder et lille hul, hvor de kan komme igennem.

At have styr på sin cybersikkerhed er lige så vigtigt som at have styr på økonomien, da det kan koste virksomheden livet, hvis ikke der er styr på begge dele.